Dagboek Thailand 2-02-2004 tot …….

 

2-2-04      Laatste nacht in mijn chrysler geslapen ,Ilmar zou me wekken om 8uur maar geen Ilmar dus zelf lekker koffie gezet , daarna nog even bij Henk Waddenzee langs, de post nagekeken(geen post) en de chrysler opgeruimd. Toen samen met Ilmar vertrokken onderweg nog wat telefoontjes gepleegd. Bij aankomst op schiphol een grote verrassing, de ouders van Hans, Janni en Jacob Looyschelder, stonden naast me op de parkeerplaats om afscheid van me te nemen. Hans kwam wat later. Na koffie gedronken te hebben en afscheid van Hans en Ilmar genomen te hebben op weg naar de incheckbalie. Even problemen over mijn visum(alleen voor 30 dagen en ik had een retour voor over drie maanden maar na de dames er van overtuigd te hebben dat ik dat echt wel zou regelen mocht ik verder (8,8 kilo overgewicht geen probleem).

3-2-04      Goede vlucht gehad,bij aankomst belt Beam op dat hij helaas verhinder is om naar de airport te komen,we spreken af in Pattaya wat ik niet zo erg vind omdat ik mezelf erg vies voel en wel een bad kan gebruiken.

Alweer problemen maar nu met mijn boeking in het hotel maar na een blik op mijn laptop geloofde ze me en kreeg ik een veel te dure kamer. Beam kwam om 9 uur en na uitgebreid ge…. te hebben zijn we gaan eten in wat wij dachten het restaurant van het hotel. Later bleek dit de koffieshop te wezen en hebben we het restaurant gevonden.

Het horloge wat ik voor hem gekocht had omdat ik het zelf heel mooi vond stond hem niet goed en heb ik zelf     gehouden,had ik al van tevoren zo ingeplanned.

4-2-04    In de ochtend een bezoek aan mijn duitse vriend Helmuth gemaakt en hem verteld dat ik opzoek was naar een huis, daarna Beam opgehaald ontbijt gegeten (rijst met groene curry) en inkopen gaan doen: eerst een gouden ketting voor Beam, die viel goedkoop uit dus heb ik er nog maar een armband voor hem bijgezocht, daarna naar festival winkelcentrum voor een kabel voor mijn mobiel en een simkaart ”+6661391531”, hierna een dvd speler want ik zag de bui al hangen Beam naar mijn laptop kijken en ik me de pleuris vervelen.

5-2-04    Op stap om een postbus te openen,bij navraag op het postkantoor bleek ik twee kopie’en van mijn paspoort nodig te hebben dus in de stromende regen naar de overkant en terug naar de tweede etage alwaar ik te horen kreeg dat ik een adres moest opgeven en ze daar een brief naar toe sturen zouden, hier had ik nu juist een postbus voor nodig maar het adres van het hotel bracht uitkomst. Toen naar de bank om een rekening te openen, hier stond een groot bord dat ik een brief van de immigratiedienst nodig had.

Een uur zitten wachten,toen assertief geworden en navraag gedaan,ik had alleen een adres nodig maar dat mocht niet het  adres van het hotel zijn, nu bracht het adres van Helmuth uitkomst, eindelijk mijn geld veilig en de pinpas werkte al na 10 seconden zij de dame van de bank. Buiten gekomen kon ik het niet nalaten om het even te proberen(200baht gepind).

6-2-04  De huizenjacht gaat nu eindelijk beginnen eerst maar een paar adressen af met Beam samen, het eerste huis was een hele tegenvaller, smerig somber en duur en ver van Pattaya en geen vervoer, toen bood de verhuurder aan om bij haar te gaan kijken, was een mooi huis, groot maar geen airco, kon wel geregeld worden.

            Op naar Jomtien midden in het dorp,groot appartement maar geen airco enz.

            s'Avonds naar de film thais, samen met een vriend van Beam (Pong kok ), waarschijnlijk de idiootste film die ik de laatste tijd gezien heb over een stel travestieten die een bank gaan overvallen.

7-2-04  Nu alleen opstap voor een huis mooie studio maar erg duur, de rest smerig, eindelijk een mooi en betaalbaar  appartement gevonden maar midden in de homo wijk,samen met Beam gaan kijken en besloten het te nemen, helaas kreeg Beam second toughts betreffende de homo wijk en wilde er weer van afzien, zeker bang dat ie me kwijt zou raken, later op de avond kregen we laaiende ruzie omdat ik hem vroeg waar zijn vriend werkte (toch wel erg jaloers geloof ik)

8-2-04  Vanochtend vroeg wakker, gek eigenlijk want de hele week slaap ik als een roos, ben toen maar aan de website van de VBZH begonnen.Van Helmuth nog geen geen bericht zijn toen nog maar een adres uit de supermarkt nagegaan, leuk groot huis tuin airco en betaalbaar, taxie voor de deur, dus dit wordt het waarschijnlijk wel.Gisteren voor Beam een karaoke microfoon gekocht dus die nu naast me lekker liedjes mee te zingen.

9-2-04    Vandaag niet veel bijzonders gedaan ,de dame van ons nieuwe huis gebelt en afgesproken dat we morgen om 2 uur komen.Verder nog een stukje aan mijn website gewerkt en nog wat geshopt.

10-2-04Nou vandaag de grootte dag bepakt en bezakt zonder ontbijt, ik had wel koffie op de kamer laten komen, in de taxie naar ons nieuwe huis, uitgeladen en het huurkotrakt getekend en de huur voor een half jaar betaald. Daarna weer terug naar Pattaya om inkopen te doen, nou laat Beam maar even zijn gang gaan twee karren vol met etenswaren terwijl ik zou koken ook heb ik in de buidel getast voor een elektrische-rijstkoker (zeer handig apparaat) Eu 10,- , koffiezetapparaat (Eu 6,-) en een kookplaat wel 14 Euro. Bij de kassa schrok ik toch wel even bijna 6000Bath maar bij nader inzien viel het wel mee 120 Euro dus ook nog maar even een scanner(canon Eu 50,-) gekocht dus computerisch ben ik weer compleet (printer had ik eerder deze week gekocht Eu 40,- ook canon).

Ben zelf als eerste gaan koken was wel even wennen, kreeg dat klote gas niet laag dus de eerste curry verbrandt wat  me gelijk op een schampere opmerking van Beam te staan kwam(of dit mijn eerste keer was en dat hij waarschijnlijk wel niet mee zou eten) uiteindelijk kwam alles toch nog goed en kreeg ik aan tafel het mooiste kompliment dat je kunt krijgen van een Thai ”delicious”. Een paar uur later ging hij koken en ik moet zeggen dit was helemaal te gek( zie foto later)

Morgen ga ik fotos van het huis maken en op de website zetten kunnen jullie allemaal zien wat voor een riant onderkomen ik nu heb.

11-2-04Fotos gelukt even boodschappen gedaan bij Carefour internettoegangskaart gekocht dus het uploaden kan gaan beginnen. Beam is de hele dag bezig met koken en als hij zo doorgaat kom ik over drie maanden moddervet thuis.

s’Avonds filmpje gekeken ,volle maan ,wat slecht zeg,en Beam ging naar een vriend en kwam om 6 uur s’morgens thuis (hij had wel even gebeld dat het wel heel laat zou worden.

Zoals je wel gezien hebt beschikken we over een logeerkamer dus wie zin heeft komt maar langs.

12-2-04Vandaag maar weer op koopjes jacht zou kijken voor een computertafel maar kwam met een stofzuiger thuis Eu 40,-Wel duur zeg ,  voor de computertafel stond ik in dubio goedkoop en zelf in elkaar bouwen Eu 14,- of compleet met stoel voor Eu 60,- kweenogsteedsnie wat ik moet doen,het word namelijk tijd dat we gaan bezuinigen.

13-2-04Beam is voor een paar dagen naar Bangkok vertrokken en zit ik lekker in m’n uppie, ook wel eens fijn hoor voor de afwisseling maar niet te lang. Ben toch maar het duurdere kantoormeubel gaan halen en een iets goedkoper model genomen al met al was ik nog  geen 50 Euro kwijt en werd het voor die prijs nog thuis gebracht ook. Ook nog een mixer gekocht om zelf sambal te maken wat dat is het enige wat je hier niet kunt krijgen, te eenvoudig voor de Thais denk ik.

14-2-02Nou vandaag met mijn Honda 125cc offtheroadmotor op stap geweest dit werd een zeer enerverende dag.

            Eerst een stukje gaan toeren langs het olifantendorp richting de kust, halverwege  verloor ik in een soort wind hoosje mijn petje en moest ik stoppen om hem op te pakken, de motor slaat af en is niet meer aan de praat te krijgen, een bijzonder leuk thais typje ( je weet wel waarvan ik hou) stopte om me te helpen en samen hebben we hem weer aan de praat gekregen (helaas alleen de motor), kwam bij een zeer leuk haventje, helaas was ik vergeten mijn geheugenkaart in mijn camera te doen dus fotos komen de volgende keer, toen richting Jomtien om naar het strand te gaan en reeds slaat het noodlot weer toe ,benzine op, de buurman had nogwel voor me getankt, niet genoeg dus maar een paar meter verderop was een garage en na een beetje zielig kijken wilde ze me wel aan een paar liter helpen. Hierna op weg naar Pattaya na eerst natuurlijk getankt te hebben,naar het prachtige strand tusen Jomtien en Pattaya geweest en heerlijk gezeten en gezwommen,hierna opweg naar de supermarkt maar alweer het noodlot of de voorzienigheid ,ik sta voor een stoplicht komt er een politieagent aangelopen en beduidt me dat ik naar de kant moet omdat ik geen helm draag(hier zie je dus kinderen van 12 jaar met z’n drieen op de brommer zonder helm rondrijden maar daar kijkt men niet naar) vraagt naar mijn rijbewijs had ik gelukkig een aangepast kopietje van (handig zo’n computer ik heb nu ineens een motorrijbewijs) bij me gestoken,schrijft een papiertje uit en zegt dat ik naar het buro moet om te betalen. En neemt mijn rijbewijs kopie in beslag en schrijft het kentekennummer van de motor op,als ik betaald heb kan ik weer langs komen.

            Ik ga dus op weg om eerst maar een helm te gaan kopen,na wat zoeken vond ik een motorshop,dit viel mee zo’n leuk pothelmpje voor maar Eu 5,60,toen naar het buro viel ook mee Eu 4,00 toen bij de agent langs en met de bekende thaise smile kreeg ik mijn rijbewijs kopie terug. Hierna nog maar boodschappen gedaan en op huis aan,de buren hadden een feestje en boden me wiskey aan die ik afsloeg maar heb thuis even cola light gehaald en met ze geproost, nog even met ze gebabbeld en nu doe ik verslag

15-2-04Vandaag een beetje ziek opgestaan verkouden of zo NEEE geen kippegriep en heb de hele dag op de bank liggen lezen

             toen toch maar even met de motor opstap tijdens het eten van het zoveelste ijsje(ik ben er namelijk aan verslaafd)brak mijn nieuwe stifttand uit de wortel wat tot een bezoek aan de tandarts strengt, gelukkig gaat dat op zondag avond in Thailand een stuk makkelijker en als nood heeft zij de stifttand er weer in geplakt maar morgen moet ik terug voor een nieuwe stift en kroon .Jammer van die 427 euro die ik net in Holland uitgegeven heb,maar ja hier is het in ieder geval een stuk goedkoper

16-2-04Vanochtend  om elf uur bij de tandarts kwart voor twaalf was ik klaar even wat eten en woops daar lag mijn nood kroon weer uit mijn mond dus maar weer effe terug vrijdag is mijn nieuwe stifttand klaar ad  200 euro(life time crone) ,daarna lekker gaan toeren op  de bike en naar het strand ten noorden van Pattaya, jezus wat is het hier toch mooi, kleine lagune niet veel mensen palmbomen en heerlijk water.

17-2-04Ben ik naar een andere stad hier 30 km vandaan geweest Si Racha wat een verschil,geen buitenlander te bekennen en echt nog een beetje nostalgisch vissers en haven gedeelte, erg leuk, minder leuk was dat ik een lekke band kreeg maar die was na dat zo'n bromfietstaxie gratis voor me uitgereden was naar een werkplaats snel gerepareerd, daarna in zo'n wegrestaurant gegeten (eend met rijst 0,50euro) en later weer op weg naar Pattaya.(fotos volgen)

18-2-02Vandaag ben ik op jacht gegaan naar wisselijstjes voor de fotos en plaatjes die ik afgedrukt heb en nadat ik ze eindelijk gevonden had en ze ook nogal duur vond vroeg de verkoopster me waarom ik ze niet gewoon in liet lijsten,dat was veel goedkoper dus naar een inlijstwinkeltje en zowaar de heleboel wordt nu voor 15 euro ingelijst

vrijdag  klaar hoop,gelijk met mijn voortand want de noodkroon is er al uitgebroken en heb ik dus een gapend gat in mijn     bovengebit en zaterdag komt Beam weer thuis en hoop ik dat het allemaal gefixed is

19-2-04Thuis dag ,ik heb wat werk op mijn computer dus dat maar eens aangepakt wel even eruit voor boodschappen en ijs.

20-2-04Eindelijk kan ik naar de tandarts ben dat gapende gat in mijn smoel aardig beu,nou dat is aardig gelukt hierna de fotolijstje   opgehaald en die zagen er ook zeer goed uit ,kan ik eindelijk mijn huis een persoonlijk tintje geven.

21-2-04Beam belt op is ziek en komt pas maandag, t’begint nu wel lang te duren. Dan weer op de motor gestapt en naar het strand 20Km ten zuiden van Pattaya helemaal leeg en dat op zaterdag .

22-2-04Maar weer eens een lange tocht op de motor nu naar het zuiden, leuke vissersplaatsjes en een nog mooier strand gevonden,wilde toen nog een kustweg volgen maar dat was afgesloten mochten alleen Thai door ,geen farang(buitenlander/vreemdeling) weet je ook weer eens hoe dat voelt gediskrimineerd te worden.Hierna door naar een plaats heette Sattahip, hier werd het een en ander duidelijk het was een gigantische marine-basis ,overal controle-posten en geen toegang voor farang.Spijkers gekocht en portretjes opgehangen.

23-2-04Mijn adapter van mijn laptop had het zaterdag begeven dus opzoek naar een toshiba-shop,bleek gelukkig niet ver van mijn huis, nieuwe besteld kon 2 tot 3 dagen duren,dat werd dus verplicht rust. S’Avonds laat kwam Beam inderdaad thuis,hebben tot zeer laat zitten kletsen.

24-2-04Heerlijke thuisblijfdag mooi boek lekker eten vriendje wat wil je nog meer ?

25-2-04Ja het wordt mischien een beetje saai maar vandaag maar weer eens naar het strand,Beam wilde wat studeren en ik had wel zin om er uit te gaan. Heerlijk verlaten strand ,na een half uur stopt er een auto en er stapt een man uit die een gat gaat graven aan de waterlijn ? na verloop van tijd komt er een oude dame aangestrompeld met een looprek en gaat bij het gat zitten haar benen er in en de man schept het gat weer dicht,nu maar wachten op de vloed ,ook een manier om van je opoe af te komen, ik denk echter dat het een soort therapie tegen dikke benen moest voorstellen.

26-2-04 De buurvrouw en landlady kwam de ons beloofde ventilator brengen (Beam had geklaagd dat als hij voor de TV zat hij geen frisse lucht kreeg en zij had het in het begin al beloofd ) de metselaar van haar zou hem wel ophangen ,nou ik had gezien hoe en met welk tempo hij metselde dus heb ik aangeboden het zelf te doen,mijn eerste elektroklus in Thailand, hij kan het niet laten.toen maar eens bij de toshibawinkel gaan kijken hoe het er voorstond ,nou u raad het al de bestelling was nog niet doorgegeven,de bedrijfleidster schaamde zich rot en ik vertelde dat ik moest werken ,het onvoorstelbare gebeurde ze bood aan om eentje van een nieuwe zolang uit te lenen.vandaar dat we nu weer aan de slag kunnen. S’avonds boodschappen gedaan met Beam, meer als 1000bath uitgegeven dus werden we met een tuk tuk(je weet wel zo’n driewieler) naar huis gebracht

27-2-04Vandaag wel zin om te zwemmen en te lezen maar geen zin in een lange tocht op de motor en geen zin in zand dus naar Mike’s hoppingmall getogen waar ik een bord swimmingpool gezien had,op de 10e etage 60bath en zag er goed uit en een prachtig uitzicht over de poel des verderfs “Good guys go to heaven  bad guys to Pattaya. Op de teruch weg naar huis nog even een paar boodschappen gedaan ,ik denk ik probeer mijn pas geleerde thais maar eens uit “song roi kram plaa muek” (200gram inktvis) nou wat ik gezegd heb weet ik niet maar de paniek brak uit , verkoopster er bij de me wel begreep, dacht ik ,ze schepte op en toen ik weer zij “song roi kram”weer paniek ,ik snapte er niets van uiteindelijk met handen en voeten uitgelegd wat ik bedoelde. Ze woog netjes 200 gram af en zei “ song roi kram plaa muek” ik herhaalde dat en zei beaamde dat weer. Men bergreep mij dus wel maar men kon zich niet voorstellen dat ik Thais probeerde te praten. Nou vraag ik je?

28-2-04In de ochtend eerst maar eens aan het werk gegaan op de compu , daarna naar het strand van Jomtien getogen,wat een homohoertjes liepen hier rond,het was al wat later dus werd het gelukkig al snel wat rustiger,nou als Beam er de brui aan geeft loopt zijn opvolger hier wel op het strand denk ik .

29-2-04Beam meld dat hij in mei mee wil naar Nederland ,dat geeft me wel wat te doen en te denken de komende tijd!!!! Verder weinig bijzonders zij het dat Beam tussen neus en lippen door melde dat hij pas eind van de maand terug kwam. s’Avonds voor hij weg ging hem daar nog maar eens over aangesproken en gaf hij zelf aan dat het wel wat lang was en eind van deze week weer zou komen, we wachten maar af, tussen door genoeg te doen.